Trainen voor (top)sportprestaties of om uw persoonlijke doelen efficiënt te realiseren!

Personal training

High Performance Fitness

Wilt u meer uit uw training halen en veel variatie? Is het tijd om uw levenswijze drastisch te veranderen? Wilt u een stok achter de deur? Start dan nu met Personal training!

Ben jij een prestatiegerichte sporter en wil je het maximale halen uit jouw fysieke training? Dat kan met intensieve (sportspecifieke) functionele training!

“Resultaten behalen door een combinatie van plezier en prestatie.”

Clark van Veen, personal trainer

Kopie van Clark

Personal training is een manier van trainen waarbij u elke training begeleid wordt door een coach. Praktijk toont dat deze manier van trainen erg efficiënt en effectief is. Er wordt optimaal rendement uit de training gehaald door gebruik te maken van op de persoon afgestemde trainingsprogramma’s en indien gewenst voedingschema’s. De personal trainer is uw persoonlijke coach en zorgt ervoor dat u gemotiveerd blijft om de door u gestelde doelen te behalen. Personal training is ook zeer geschikt voor beginnende sporters, omdat op deze wijze het plezier in het sporten maximaal wordt ondersteund.
 
Doelen kunnen zijn:
- gewichtsverbetering; aankomen of afvallen
- uithoudingsvermogen vergroten, algehele kracht toe laten nemen
- bewegings- en voedingspatroon verbeteren
- algehele lichamelijk en geestelijke gezondheid vergroten
- sportspecifieke doelen
 
Maak kennis met uw personal trainer
Op basis van de intake wordt bepaald welke trainer het beste bij u past. U huurt in feite de personal trainer in. De personal trainer stelt samen met u het programma op.

IMG_1523

Het doel van functionele (kracht)training is om zo veel mogelijk vermogen (maximale lichaamskracht) te creëren gericht op het doel waarvoor je traint. Dit vermogen wordt verkregen door het lichaam te trainen met een combinatie van cardiovasculaire training, massakracht-, duurkracht-, rompstabiliteit- (core-strength), plyometrische kracht-, snelkracht- en reactieve krachttraining.
In topsport wordt deze training aangeduid als ‘functionele training’. veel topsporters hebben hun prestaties op deze wijze verbeterd . Uit onderzoek blijkt ook dat deze vorm van training de blessuregevoeligheid bij trainingen en wedstrijden verlaagt en de levensduur verlengt van de periode dat een sporter zijn topniveau kan vasthouden.

VennepFit noemt deze training ‘High Performance Functionele Fitness’, waarbij trainingsprogramma’s op maat worden aangeboden en waarbij rekening wordt gehouden met de sport, de fysieke gesteldheid van de sporter en indien van toepassing de periodisering binnen een wedstrijdprogramma. Bij High Performance Fitness wordt gestart met het versterken van het basisuithoudingsvermogen en de rompstabiliteit om maximale lichaamskracht te genereren en een basis te creëren om blessurevrij te trainen en te sporten. Afhankelijk van periodisering in de betreffende sport wordt het accent verlegd naar het vergroten van massa, snelkracht en/of plyometrische kracht. Meten van resultaten is daarbij wezenlijk onderdeel van het programma!

Functionele trainers
VennepFit heeft een team van High Performance trainers, die zich richten op de door de sporter na te streven resultaten. Op basis van een uitgebreide intake wordt bepaald welke High Performance trainer het beste past bij de sporter. De High Performance trainers stellen op basis van de sportspecifieke krachtbehoefte en periodisering een op maat gesneden programma op en begeleiden de sporter bij de uitvoering daarvan.

Impressie
Ilse Buren werd in 2015 tweede op de Jeugd Olympische Spelen (EYOF). Bekijk een Judo Yushi TV uitzending van haar laatste trainingen, met o.a. een deel high performance functionele fitness.
Klik hier

Judo Yushi TV Ilse Buren klaar voor EYOF

Abonnementen Personal training en High Performance Functionele Fitness
op aanvraag!

Een kennismakingsgesprek aanvragen?
Wilt u een kennismakingesprek voor personal training of High Performance Functionele Fitness aanvragen of meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in en klik op verzenden. Wij nemen contact op voor een persoonlijke kennismaking.